In the beginning of 2015, Nander bought a classic 1993 Honda Transalp 600. The Honda Transalp was introduced 1987 and is a very reliable Japanese motorbike. The transalp is characterized by its trusty V-Twin engine and the design was inspired by Paris-Dakar. The motor is practical and relaxed. Maintenance is ‘easy to learn’, this makes the bike ideal for adventurous trips. 

The Transalp 600’s should be ideal for a mix of roads, unpaved roads, dessert and adventure. That is why Mareijn, Erwin and Remco decided to go for a Transalp as well. Together we will be the Transalp Nomads! We love to go on adventure, cross unexplored roads, go off the beaten track, as true nomads. That is why we call ourself Transalp Nomads! 

1 Comment

  1. Goedenavond heren,

    Mijn naam is Ferdinand, heb gisteren contact met jullie gehad via de FB chat. Ik zie dat de Transalp van Nander wat ouder is dan de rest. Aangezien ik er zelf ook een bezit , van 1991, weet ik wel een en ander van deze onverwoestbare tweewieler, zo ook van z´n gebreken:) Misschien dat Nander er zelf al weet van heeft, maar toch maar even voor de zekerheid : De CDI`s die zich onder het zadel bevinden, zijn bij de oudere modellen (als ik me niet vergis tot 1993) verticaal gemonteerd. Bij een hoge kilometerstand komt het vaak voor dat het zadel doorzakt en dan vervolgens de CDI´s langzaam gaat aantasten. Dit is vrij gemakkeljk te verhelpen door een ijzeren plaatje aan te brengen op het frame , precies boven de CDI´s , maar er zijn voor 30 euro CDI´s houders te koop waarbij je ze horizontaal kan plaatsen en dan is het probleem ook opgelost. Echt de moeite waard om dit even te checken, de CDI´s zijn hier erg gevoelig voor, het is daarom een bekend euvel van de Alp.

    Groeten Ferdinand Sloof !


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *