De Honda Transalps worden momenteel zo goed als het kan geprepareerd voor de reis naar Zuid-Afrika. Om de reis zo goed en comfortabel mogelijk te doorstaan zijn de motoren inmiddels, bijna allemaal voorzien van Hyerpro vering.

Naast de goede service van hebben we veel tips en trucs meegekregen van Bas van Hyperpro in Alphen aan de Rijn.

1 Comment

  1. Hallo Transalp Nomads,

    Jullie hebben al aardig wat upgrades gedaan aan de motoren voor de reis naar Zuid-Afrika maar ik vroeg mij af of jullie nog iets gaan doen om de mindere kwaliteit brandstof te filteren die jullie ongetwijfeld gaan tegenkomen op de reis. Voor een Transalp met carburateurs is dat een minder probleem dan voor een motor met injectie, en er zit nog een filter in het bezinekraantje waar je makkelijk bij kan, maar toch, als je eenmaal rotzooi in je tank hebt, zal dit wel gauw genoeg door het filter tegen gehouden worden tot ook die vol/dicht zit. Misschien is een pre-filter aan te raden van bijvoorbeeld Guglatech. Deze filters kunnen zelfs water uit benzine filteren (tot een zekere hoogte) en zit in je vulopening van je tank.

    Daarnaast vroeg ik mij ook af of jullie een Carnet de Passage (nodig) hebben voor de motoren om door bepaalde Afrikaanse landen te kunnen reizen. Voor bijvoorbeeld Nigeria heb je dit al nodig.

    Succes in ieder geval en ik ga het zeker volgen!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *